HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Åsnor och morötter”

Envis som en åsna…eller stark som en oxe. Ja, det beror på hur man ser det. Från sitt eget perspektiv eller från någon annans synvinkel. En del med stark vilja och driv kan uppfattas av andra som envisa eller till och med dumdristiga. Eller ännu värre….helt enkelt galna.
Galna nog att gå sin egen väg! Ja hujeda mig!

Kanske många också ser det som ett hot att man är stark och driven – ett hot för att de själv inte vågar gå samma väg eller göra samma saker. I omtanke eller för sin egen rädslas skull, kan vi bli hindrade av andra att gå den vägen som det är tänkt. Eller som vi själv vill.

Foto: Har tyvärr ingen egen målning på en åsna, men däremot en zebra ;)

Med stark vilja kommer man långt och med det får man också en hel del prövningar på vägen mot sitt mål. Prövningar som gör att vi växer och utvecklas som människor. Sen kanske inte målet när vi är framme var vad vi trodde från början. Likväl har vi fått en stor lärdom på vägen dit. Lärdomar som vi annars inte hade fått. Steg som vi annars inte hade tagit. Eller beslut som vi inte hade kunnat drömma om att vi skulle ta.

Även om vi når målet och det inte var som vi trodde eller hade förväntat oss, så har det ändå öppnats upp nya vägar för oss. Ibland behöver vi göra olika ”resor” för att slutligen hamna där det var tänkt och med det blir det oftast ännu bättre än vi hoppats på.

Många kan se det som ett misslyckande eller ett nederlag över att det inte blev som de ville när målet äntligen hägrade och stod klart för oss. Då gäller det att inte fastna och missa de chanser som istället erbjuds. Och det är inte fel att gå en annan väg eller börja om på nytt. Igen.

”Det viktigaste är inte målet, utan resan dit”. Någon klok person har sagt föregående mening (tyvärr vet jag inte personens namn) och själv tycker jag att det ligger mycket i de orden.
Det innebär dock inte, att man inte ska sätta upp mål. Någon sporre eller morot måste vi ha, annars blir resan utan slut. Eller ganska så smaklös mot slutet…

Men tillbaka igen till den ”envisa åsnan”. Hela tiden när jag skriver detta inlägg ser jag tydligt en bild på en åsna med en pinne på huvudet som sträcker sig en bra bit framför nosen. Längst fram hänger det en dinglande morot, så spröd och så fräsch. För mig är det verkligen en rysare som heter duga…..ja tänk er själv att aldrig nå den läckra moroten och ha kämpat på för kung och fosterland! Till ingen nytta! Så snopet!
Så kan det också gå……om man inte snabbt klipper av bandet som håller uppe moroten!

Och med det skrivet ser jag nu en helt annan bild. En fri och yster åsna på väg ut i stora världen med mål i sikte och mätt av den goda moroten
 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.