HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Den eviga givaren”

Vissa personer är bara födda till givare, så är det! Inget som går att ändra på.....eller?
Att vara givare är för mig något väldigt fint och vackert, så länge man ger från hjärtat.
Det är helt underbart att se glädjen i någon annans ögon när de får ta emot en gåva, oavsett vad gåvan handlar om eller hur liten/stor den är. Det kan också handla om att ge den andra personen av din tid....lyssna och finnas till. Ja, det finns många olika sätt att kunna ge på och av sig själv. Det spelar ingen roll så länge allt handlar om äkta kärlek till mottagaren.

Men som i allt annat handlar det om balans i givandet!
Många är givare, helt naturligt! Givaren ger ofta alldeles för mycket - inte bara i form av gåvor utan också av sig själv med allt vad det innebär. De ger....och ger....av ren och sann glädje och helt utan förväntningar att få något tillbaka. En del klarar av det och en del kör helt enkelt slut på sig själv. Blir dränerade och slutkörda, med all rätt.

Hur kunde det bli så här?
Vad många glömmer bort i all vänlighet är sig själv. Man kan inte bara ge och ge hur mycket som helst, utan att ta hand om sig själv eller få ta emot något från någon annan som vill ge dig.

För många år sedan var jag hos ett medium som gav mig en viktig insikt! Hon sa så här:
- Du är en stor givare och känner en otroligt stor glädje i att ge.
- Ja, det gör jag svarade jag snabbt och kände glädjen inombords.
- Men du är inte lika bra på att kunna ta emot från andra.....
- Nej, har svårt med det......lika snabbt svar.
- Men har du tänkt på en sak, andra vill också känna samma glädje som du och kunna ge   tillbaka.
Men Herre Gud, så hade jag inte tänkt alls! Vilken fin insikt! Är så tacksam för den lärdomen!Så...tillbaka till balansen
Att ge med måtta är bra. Att ta hand om sig själv först, värna om sitt eget mående och där efter ge när det känns härligt i hjärtat - är ännu bättre. Då blir det "win-win" för båda parter!

Sen tycker jag att man också bör vara uppmärksam på och har ett eget ansvar till vem man ger eller lägger tid på. Det finns så många underbara människor som tacksamt tar emot av dig, men det finns också de som tar dig för given eller inte ens noterar att du, av hela ditt hjärta, har gett eller gjort vad du kan. Det gamla ordspråket "Kasta inte pärlor åt svin" passar bra in här, tycker jag. Tydligare än så kan det inte bli.

Jag vet att det är svårt att ta emot, men är vi bara uppmärksamma på det och lär oss att se det ur den andre personens synvinkel, klarar vi det. Vi klarar också att lära oss att hålla igen med givandet om vi ser vårt eget mönster och börjar ta hand om oss själv.

Jag själv är "den eviga givaren" och hela tiden får jag jobba med att inte ge för mycket! Glömsk som jag är, slinker jag tillbaka i gamla hjulspår. Men ingen är ju felfri! Just idag är jag så himla klok och ser det så tydligt, mitt eget mönster. Så nej, inga pärlor åt några svin längre! Istället ger jag mig själv de finaste pärlor som finns! Ja, tills jag glömmer det igen.....
 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.