HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Gungbrädes-effekt”

Idag är ämnet gungbrädes-effekt som handlar om balans – både för oss själva och de som sitter på andra sidan av gungbrädan. Hur viktigt balansen är för att både vi och andra ska må bra.
För det vill vi ju.

Målning: Birgitta Olsson

Guiderna förklarar det så här:

Många är det som är uppväxta med orden: ”Tänk på andra först innan du tänker på dig själv”.
Och det tycker vi är fint, men det finns också de som överdimensionerar det på bekostnad av sig själv och sin egen hälsa. För det är så det ska vara, tycks många tänka – inlärda mönster som sitter fast grundade - på både gott och ont.

En gungbräda är ett ypperligt exempel för att se själva fördelningen av era resurser. Vi önskar att ni, med gott mod, fördelar vikten så att det blir 60% på er sida och 40% på den andra partens sida. Varför undrar ni nu – jo, för att du ska kunna hjälpa andra måste ditt energiförråd vara fyllt och därmed stoppas en eventuell dräneringsprocess. Total balans är 50-50, men de extra 10% på din sida av gungbrädet enligt våra rekommendationer är de 10% du ger ut av din energi. Därför är det 60% som bör vara det självklara valet med tanke på din hälsa. Hela tiden bör det finnas minst 50% hos dig själv. Hamnar du av någon anledning under dessa 50% ligger ansvaret hos dig själv att fylla på igen.

Att fylla på sina egna depåer kan innebära flera olika sätt eller vägar för att må bra – hitta det som passar och ger dig mest. Var tydlig mot andra att du behöver påfyllnad. Behöver du dra dig undan, gör det.

Gungbrädes-effekten eller som vi också säger: 60-40-effekten, är också en mycket god måttstock när det gäller fasta relationer. Även här måste det vara en sund balans på 60% - 40%. Lika så när det gäller era barn – ni har ett stort ansvar för dem, men låt de få flyga fritt med sina 40% och utvecklas till självständiga individer. Att ”curla” barnen kan också ta ifrån dem sitt eget ansvar och utveckling. Ni kan ändå vara deras fasta punkt och trygghet i livet.

När vi ändå pratar om 60-40-effekten vill vi också göra er medvetna om hur det fungerar på flygresor. Flygvärdinnan talar rätt och riktigt om att vid nöd sätter ni först gasmasken på er själv, innan ni hjälper andra. Det är exakt det vi vill förmedla till er – med kärlek.
 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.