HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Kapitulera mera”

Kapitulera - visst låter det hemskt! Att bara ge sig totalt och låta livet ta hand om det som det är tänkt. Sänka gardet helt, vara totalt utan både livboj och flytväst…eller livrem…eller en räddande fallskärm och vara helt utan kontroll! Och sen har vi vårt ansvarsfulla sätt, det som sitter så himla inrotat i oss…att alltid ta ansvar för allt och alla. Kapitulera, vem har hittat på det ordet och vet den personen vad det innebär och/eller medför?? Hujeda mig!!

Men vad är det vi ska kapitulera för?
Ja, det kan handla om en sådan enkel sak som kärlek! Hur många är det som inte har rädslor inför det?! Att våga möta en person och behöva vara sårbar för att visa sina innersta känslor. Att våga ge sig hän och lita på det vi känner…trots alla misslyckande innan med fel personer. Att våga börja om och ha tillit till att det kan vara rätt…denna gång. Eller kanske rädslan av att inte finna någon kärlek?

Att kapitulera gäller inom alla områden
Att våga erkänna för sig själv att vi tog steg som inte förde oss framåt. Fel yrke eller sysselsättning. Satsade på det som förväntades av oss eller för att andra ska känna inre trygghet…

Eller helt enkel är vi i fel umgänge. Umgås med personer som kanske tar mer än vi får tillbaka…
Att helt plötsligt bara vara fri
- fri från våra egna bojor och rädslor som vi är så duktiga på att bygga upp. Känna att det finns plats för att andas och låta livet ha sin gilla gång. Det är med både spänning och skräckblandad förtjusning att göra det - kapitulera inför livet. Låta saker ske som det är tänkt…konsekvenser av vårt eget handlande kommer visa sig. Rakt i ansiktet på oss. Smash eller pladask faller vi…

Kapitulera är inget hemskt ord för mig…längre. Istället innebär det att börja ta hand om sig själv och se sitt eget värde.

Våga:
* vara sårbar
* lita på att det finns kärlek
* bryta med människor som inte är bra för oss
* ändra inriktning på vad vi vill jobba med
* se vår egen kapacitet
* lita på att allt kommer vid rätt tillfälle

Att vi gör fel, händer alla. Men hur vi väljer att hantera det, är en helt annan sak.

Men vad händer om vi bara släpper allt? Om vi kapitulerar?
Vi följer med i flödet och låter allt styras av sig själv eller av andra krafter, det som vi kanske tror oss få hjälp av. Om vi har tilliten till det som sker. Det som för oss dit vi ska…på den rätta vägen.

Och ja…jag har kapitulerat…till hela livet. Jag ger mig…och följer med, men hur lätt är det?
Det är det ingen som har sagt något om...


 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.