HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Klardrömmar - sanndrömmar.”

Något som ofta dyker upp just nu – både hos mina klienter och sen en längre tid också hos
mig själv - är klardrömmar eller sanndrömmar. Därför känns det så i tiden att göra ett inlägg
om detta ämne.

Vad är då skillnaden mellan en vanlig dröm och en klardröm och/eller sanndröm?
En vanlig dröm handlar oftast om obearbetade känslor eller händelser som vi upplevt sen tidigare. Vi är rätt duktiga på att stoppa undan känslor och då kommer de ibland ifatt oss i våra drömmar. Mycket för att vi ska sortera ut och lägga på plats eller kanske till och med förstå vad det handlar om.
Mardrömmar däremot tror jag har att göra med våra rädslor och som vi då får möta i våra drömmar. Kanske av en anledning för att vi ska se att det ”bara” är rädslor. Många vet säkert
att rädslor kan ställa till det för oss på många olika sätt, även då vi sover.

Om vi då tittar på klardrömmar – för mig är en klardröm ett tydligt budskap – verkligare och starkare än andra drömmar. Om jag utgår från mig själv och mina klardrömmar, kan det handla om olika symbolbudskap där det finns en handling runt, ungefär som en film jag själv deltager i. Inte alltid lätt att tolka dem med en gång, men det bästa tipset är att skriva ner allt när ni vaknar och sen ge det ett par dagar. Då brukar det oftast klarna och man förstår syftet/budskapet med klardrömmen. Som jag ser det är dessa klardrömmar aldrig hemska, tvärtom ligger det lärdom till dig själv.

Ett exempel från en tydlig klardröm till mig:

Jag ser mig själv baka ett bröd och stoppar i all sorts fyllning, även sådant jag själv inte tycker om. Brödet får jäsa och jag har ett himla sjå att få brödet att hålla ihop med all fyllning (typiskt mig). Nästa dag när jag ska titta på mitt färdigbakade bröd, är det borta. Min guide står där och tittar på mig med ett stort leende. Jag frågar honom var mitt bröd är? (Är milt sagt förvånad över att brödet är borta). Han svarar med ett leende: Vi fick kasta det och damen där borta gjorde ett nytt till dig. Va???? (nu är läget inte alls roligt). Jodå, där står damen med det nybakade perfekta brödet, bakad i en form och med endast lite fröer på ovansidan. Visst såg det fint ut, men i mina ögon lite snålt med endast lite fröer på och inte mycket smak på själva brödet.

Så vad skulle jag nu lära mig av detta? Jo, det stod helt klart för mig att jag inte ska ge ut för mycket. Det går lika bra med ”lagom” och inte överdosera, utan hålla igen på mina egna ”tillgångar”. Med andra ord – ge inte för mycket av dig själv!Sanndrömmar för mig innebär mer verkliga händelser som kommer att inträffa. Dessa sanndrömmar kan innebära vad du själv kommer gå igenom eller vara med om eller dina nära och kära. Det kan också handla om större händelser som kommer att inträffa där det har större betydelse för gemene man.

Tips!
Ha gärna ett papper eller block i närheten när du sover för att kunna skriva ner det som kommer under natten. Vem vet, det kanske är en klardröm eller en sanndröm. Eller något annat som dina drömmar vill berätta för dig.

Kloka ord från guiderna:
I dagens hektiska samhälle når vi ibland er bäst genom era klardrömmar. Då är ni i vila och förhoppningsvis lyssnar ni på det vi vill säga er. Därför sker det på ett naturligt sätt som ni bäst förstår.


 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.