HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
"Ödmjukhet”

Ödmjukhet - en mycket vacker egenskap, tycker jag. Att se människor med ödmjukhet visar deras inre tankar om allt – hur de ser sig själv och deras sätt att se på andra människor. En inre och varm säkerhet och ett ljuvligt bemötande. Helt utan behov av att värdera sig själv högst och med en inre pondus som bara är där...makalöst fint.

Jag hade ett mycket givande samtal sent igår kväll, ett privat samtal, som fick mig att värdesätta ordet ”ödmjukhet” ännu mer…jag blev också medveten om kontrasten till motsatsen på ett tydligare sätt. Fick det serverat rakt framför näsan, poff! Mer än en gång för säkerhets skull! Poff igen! Är så tacksam för den hjälpen ovan ifrån, jag behövde höra lite varningsklockor plinga "hej vilt". Och det plingade riktigt högt...... Ja, nu ska jag väl se och vara medveten om varningen i detta....

Idag ber jag guiderna om deras tankar kring just "ödmjukhet"...Ödmjukhet är inget som kan ersättas av något annat, utan ödmjukhet kommer helt naturligt när du är tillfreds med dig själv och ser vem du är. När du finner din inre harmoni utifrån dig själv, kan du också se dig själv som just den du är. Ödmjukhet gör att du blottar ditt inre, både inför dig själv och de du möter. Din inre trygghet gör dig till den starka person du är och har inga behov av yttre tillfredsställelse eller bekräftelse. Du litar helt på dig själv i allt och möter världen med kärlek.

Om du däremot låter egot ta över, styrs också dina tankar av det. Du ser inte dig själv som den fantastiska själ du är, ej heller omvärlden. Dina behov tar överhanden och du vilseleder både dig själv och andra. Din spegling (högmod) av det du egentligen inte är, kan skada mer än göra nytta, både för dig själv och andra.

Det vi vill ha sagt med dessa ord är – var sann mot dig själv och lita på din inre styrka. Då kan du också uppleva den harmoni som ger dig den ödmjukhet som redan finns inom dig. Visa tacksamhet till dig själv och de du möter. Våga vara dig själv och ge dig beröm när du behöver. Inget är själviskt när du gör det av kärlek till dig själv. Så länge du inte skadar någon annan medvetet...”
 

 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.