HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Rädslor eller ingen tro alls?” 
Nu har jag hört eller läst det - igen…..
Så fort alla inte tänker som de handlar det om rädslor, enligt flera andra. Håller inte med.Vågar vi inte själv inse vår andlighet eller gå ut med det öppet, kan det helt klart handla om våra egna rädslor. För vad ska andra tycka om det vi tror på? I början av ”förändringen” kan vi vara osäkra på hur vår omgivning reagerar, men ju säkrare vi blir på vårt eget val och tryggheten vi känner inom oss själv, ju enklare blir det att stå upp för sitt val.

Det kan ju också handla om att vi inte vill diskutera med andra som inte är i samma utveckling.
Vi har alltid våra egna val att dela med oss…om vi vill. Själv har jag ingen lust att prata med andra som inte visar ett dugg intresse för andlighet. Jag respekterar dem fullt ut som inte tror på detta. Däremot om de själv börjar prata och nyfiket vill veta mer, då hamnar vi i ett helt annat läge.
Jag berättar gärna för dem om mina erfarenheter…så länge de vill lyssna. Jag skulle aldrig få för mig att ens försöka övertyga någon annan om vad jag tror är rätt. Min sanning är min sanning –
vill någon annan sen komma in i min värld, är de varmt välkomna.

Jag har hört så många gånger, att när andra som inte tror på just detta med andlighet, då handlar det endast om deras rädslor! Ja, visst kan en del vara rädda för det som de inte kan ta på eller kan se. Men det kan ju också handla om helt andra saker. De kanske helt enkelt inte tror på att det existerar eller finns överhuvudtaget.  Bara för att man inte tror på något behöver det inte handla om rädslor för det. Det kan ju helt enkelt handla om sunt förnuft eller att det inte är deras väg att gå. Då kan de heller inte vara mottagliga för det på samma sätt som vi som redan är inne i vår tro.

Jag själv har från början varit ateist och inte trott på eller förstått att det fanns någon andlighet.
Hur skulle jag kunna veta att det fanns när jag inget visste om det? Inte handlade det om mina rädslor. Nej, jag själv tycker att jag haft sunda värderingar och tro på mänskligheten i hela mitt liv, utan rädslor för andra saker. Vill inte säga att jag varit skeptiker för det är inte sant. Jag visste ingenting eller hade någon som helst kunskap om det. Då kunde jag heller inte ta ställning till det…

För mig är det att tänka 4-kantigt att snabbt dra alla över en kam – tror ni inte på andlighet så handlar det om era ”rädslor”! Låt var och en få tycka som de vill! Tror man inte på andlighet/medialitet, så gör man inte det. Om det är meningen att de ska komma in på vår tro,
då gör de också det….om de själv vill.
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.