HEM
THE BOOK OF LIFE
MEDIAL VÄGLEDNING
HEALING
GRUPPTRÄFFAR
BÖCKER
OM MIG
KONTAKT
 


Tillbaka till senaste inläggen


 

   Blogg
   
 
”Rebella mera”

Upp till kamp och stå upp för dig själv i alla lägen! Ja, varför inte?! Våga se den lilla rebellen
inom dig - låt den få släppas lös i det fria, var bångstyrig och börja leva efter vad du vill och vad som får dig att må himla gott. Tänk efter - vad får dig att bli så där lycklig och fri i sinnet? Kommer du inte på det just nu så ta fram block och penna och skriv för glatta livet när väl tankarna kommer och du bara vet. Just det, om du släpper tankarna fria och bara är, finner du också det du verkligen vill.Rebella mera - rensa undan allt som inte behövs
Bort med alla måsten, som du kanske själv har satt upp som just "måsten". Eller är det kanske andra som har förväntningar om att du "måste" göra si eller så och som hänger över oss som
ett stort "skuldberg" för att vara andra till lags. Nu pratar jag inte om jobb eller andra ansvars-områden som vi alla har, utan på din fria tid - den tid som du själv befogar över. Den tid du bör göra det DU vill på. Ja, jag vet att alla har mycket att göra och alla de där "måsten" vi har för att saker ska fungera i vår vardag...men handen på hjärtat.....gör du nu vad du innerst inne vill?

Gör uppror mot gamla mönster som du har med dig och som inte längre gagnar dig. Inte helt lätt, men om vi prövar med en sak i taget och förändrar våra tankemönster kommer vi vidare in på nya vägar. En bra sak att börja med är att ersätta alla "om" till "när". En enda ändring på detta gör att du sätter igång energierna på rätt håll och sänder ut det du vill, klart och bestämt. Ett "om" sänder ut en klar tvekan.
Ex: Nisse vill sälja sitt hus och säger: "Om jag får sålt mitt hus blir det bättre". Ett positivare sätt att förhålla sig till husförsäljningen är att ändra meningen så här: "När huset är sålt......"
Samma gäller för ordet "inte" eller "aldrig"....hoppa över det helt så mycket det går! Vänd tankarna och tänk på vad du tänker eller säger.....

Tittar vi på relationer/vänner kan vi även här behöva göra en förändring för att vi själva ska må gott. Stagnerar en relation bör vi stanna upp och se varför det har blivit som det är. Vad kan vi göra i detta eller vilken förändring krävs? Har vi inte varit tydliga med gränsdragningar? Vi möter en hel del människor för att vi ska lära oss att sätta ner foten för oss själva, men också så klart för att våra vänner/partners ska lära sig något av oss. Vi kan inte förändra någon annan om de själv inte vill, tro mig - jag har försökt, däremot kan vi göra vår egen förändring. Om det sen innebär att vi stannar i relationen eller ej, oavsett om det är vår partner eller vän, är helt vårt eget beslut.
Genom åren har jag lärt mig (ärligt talat - det tog många år) att jag kan inte fungera med alla och alla kan inte fungera med mig. Då är det bättre att släppa taget och öppna upp för nya möjligheter...vi ger både oss själva och andra en god start på något nytt, allt i välmening.

Vi kan rebella mot hur mycket som helst, listan kan bli riktigt lång. I detta inlägg har jag valt att lägga vikten på att vi står upp för oss själva, gör det vi vill som känns rätt för oss och är sanna mot oss själv. Då håller vi energierna i rullning.

Så....rebella mera, gör uppror, var bångstyrig och var rädd om dig själv och andra

Och jag då? Lever jag själv upp till det? Ja, jag är både en rebell och en bångstyrig själ som vet vad jag vill, men jag är inte mer än människa och har dessutom kort minne som gör att det vissa dagar faller bort.....så är det
 
 
 
 
     
© Copyright Your Light 2017 - gäller alla bilder och texter enligt upphovsrättslagen.